وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین پایانی هفته جهانی کارآفرینی با تبریک هفته بسیج گفت: مهمترین دلایل بهبود شاخص ها در حوزه کارآفرینی هماهنگی های بین دستگاه های دولتی، سازمان های مردمنهاد و کارآفرینان کشور است.
وی افزود: ایجاد و تقویت ارزش ها، نگرش ها و رفتارهای کارآفرینانه، به طور کلی تحت عنوان فرهنگ سازی کسب و کار، از مولفه های اصلی استراتژی دولت ها در توسعه کارآفرینی است. این هدف عمدتا در قالب ت ها و برنامه های تشویقی، ترویجی، آموزشی و در تمامی سطوح و لایه های اجتماعی باید انجام شود.
شریعتمداری تصریح کرد: راههای مقابله با تحریم، توسعه کارآفرینی نوین است و این تنها با شعار حاصل نمیشود البته در همین راستا قدم هایی برداشتهایم. برای نمونه در حوزه نانو تکنولوژی و دارویی موفقیتهایی حاصل شده همچنین در حوزه گردشگری کارآفرینان اقدامات قابل توجهی انجام دادهاند.
وی ادامه داد: معمولا کارآفرینان جوان، وثیقه برای دریافت تسهیلات ندارند و دولت میتواند در این زمینه به عنوان واسطهای عمل کند. شریعتمداری اظهار داشت: مصوبه حمایت از کارآفرینان یکی از اقدامات واسطهای دولت است و در این مصوبه پیشنهاد شده ۱۵۰ میلیارد تومان ضمانتنامه برای فعالیتهای کوچک اقتصادی صادر شود. علاوه بر آن برای تسهیل رفت و آمد به کشورهای دیگر نیز مقدماتی پیشبینی شده که به زودی این مصوبه ابلاغ میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مهمترین ت ها و برنامه های وزارتخانه در حوزه کارآفرینی اشاره کرد و گفت : ایجاد 26 نهاد” کافه کارآفرینی” توسط کانون های کارآفرینی استان ها در سال 98 برای رهبری ایستم کارآفرینی استان ها توسط خود کارآفرینان، ارائه مشاوره و خدمات کارآفرینی به 4635 کسب و کار در سال 1398 تاکنون و راه اندازی 4 بنیاد تخصصی در راستای توسعه کارآفرینی شامل بنیاد ملی کارآفرینی تولید محتوای دیجیتال”، بنیاد ملی کارآفرینی توسعه فناوری (هاب: هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و بلاکچین)” ، بنیاد ملی توسعه فناوری های فرهنگی ” از جمله محوری ترین برنامه هایی بوده که در این حوزه به آن اهتمام داشته ایم.
وی افزود : همچنین 309 مرکز مشاوره برای کارآفرینان در کشور راهاندازی شده و در سال گذشته 4 هزار و 335 شرکت کارآفرینی از خدمات مشاورهای این مراکز استفاده کردهاند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اخیراً بنیاد تولید محتوای دیجیتال توسط بخش خصوصی راهاندازی شده است، گفت: همچنین یک شرکت کارآفرینی بخش خصوصی برای توسعه فناوریهای نو در زمینه هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و بلاکچین (هاب) راهاندازی شد، همچنین شرکتهای دانش بنیان در زمینه صنایع بزرگ نیز راهاندازی میکنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین به دیگر اقداماتی که از سوی این وزارتخانه برای توسعه حوزه کارآفرینی انجام شده اشاره کرد و گفت : برگزاری سیزدهمین جشنواره کارآفرینان برتر در وزارتخانه با تاکید بر بنگاه های نوآور و پر رشد در این جشنواره در سال 98نزدیک به 3 هزار و 70 کارآفرین در سامانه کارآفرینان برتر ثبت نام نمودند که از این تعداد یک هزار و 181 طرح که واجد شاخصهای نوآوری منجر به رشد بالا داشتند به مرحله داوری مجازی و از این میان 535 طرح به بازدید میدانی راه پیدا کرده اند.
شریعتمداری همچنین گفت: با توجه به ویژگیهای اقتصاد امروزی برای مبادله کالا و خدمات نیاز به روشهای مبادله پول مجازی احساس میشود که روش تولید و مبادله این پولها نیز ابلاغ شده است و بنیاد توسعه فناوریهای نو به وسیله بخش خصوصی راهاندازی شده است که دولت فقط در این زمینه تسهیلگر بوده است و به زودی بنیاد ملی توسعه فعالیتهای فرهنگی هم راهاندازی میشود و نیز مرکز ارتقاء مهارت و اتصال به بازار کسب و کارها مثل کسب و کار حوزه تولید عسل راهاندازی میشود و ما تلاش میکنیم فقط تسهیلگر و کمککار بخش خصوصی باشیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین گفت: کارآفرینان در کشور باید اکرام شوند و همانگونه که جامعه به سرداران دفاع مقدس احترام میگذارد باید به مدیران کارآفرین هم احترام بگذارد و بسیاری از اوقات این مدیران نیاز به حمایت مالی دارند. کارآفرین جوان وثیقه ندارد و بانک هم بدون وثیقه وام نمیدهد اما دولت میتواند ضمانتنامههایی صادر کند و تضمین وام کارآفرینان و ریسک آن را تقبل کند و ما میتوانیم تا 150 میلیارد تومان ضمانتنامه برای کارآفرینان برتر صادر کنیم.
در پایان این مراسم از حامیان و کارآفرینان برتر از جمله اصغر نورالهزاده (مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید)، حجتاله مهدیان (مدیرعامل بانک توسعه تعاون) و محمدحسین قمری (مدیرعامل موسسه میزان گستران شریف و بنیانگذار مجموعه رقابتهای تخصصی فنآورد) به عنوان کارآفرین برتر تقدیر شد.
گفتی است که مجموعه دانش بنیان فنآورد در سه سال اخیر اقدام به برگزاری آزمون استخدام بخش خصوصی با هدف شناسایی نیروی کار متخصص به جهت پاسخ به نیازهای بازارکار و صاحبان کسب و کار کرده است که تاکنون توانسته بیش از 10 هزار متخصص سراسر کشور را در 1750 شرکت صنعتی، تجاری و دانش بنیان معرفی کند.
همچنین در جریان اختتامیه این رویداد ، پنل تخصصی با موضوع بین المللیسازی کسب و کارها با سخنرانی صاحبان کسب و کار و اساتید دانشگاهی برگزار شد که کارآفرینان تجربیات خود را از موفقیتها و شکستهایشان با حاضرین در مراسم در میان گذاشتند.
درباره این سایت